Uitzicht van de Vlaamse Ardennen


Kwaremont wordt omringd door culturele parels die uw bezoek zeker waard zijn!

Bezoek Ronse alleen of in groep en laat u verrassen door haar mooie art-deco gebouwen, haar rijke textielverleden of laat u verleiden door culinaire hoogstandjes in de vele gezellige etablissementen.
Voor speurneuzen ontwikkelde de stad een ludieke wandeling en voor de fijnproevers is er de smaakkaart... Ontdek de mogelijkheden van de verschillende themawandelingen.
Wil u al op het gemak kennis maken met onze stad, blader dan al eens door de toeristische brochure.

Oudenaarde, stad van de Ronde van Vlaanderen. Ga zeker eens binnen in het Centrum Ronde van Vlaanderen en bezoek het MOU, Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, de prachtige zilvercollectie die de stad rijk is en een rijkdom aan wandtapijten. Of leef u uit terwijl uw team de wereld van de ondergang redt, en u de strijd aangaat met bedrijfsspionnen of u een gangster bij de kraag vat. Meer informatie op iChallenge Oudenaarde. Ook de stadswandeling doorheen Oudenaarde met uitleg bij de voornaamste historische gebouwen en toeristische attracties loont de moeite. Meer informatie kan u vinden op de website van de stad.

Bent u liever zonder gids op pad? Ontdek de Vlaamse Ardennen met uw smartphone in de hand via MyTours! U leert de kleine weetjes uit de streek zoals: Waarom gaf Keizer Karel de Oudenaardse stadswacht Hanske De Krijger een bril? Of hoe komt het dat je in Ronse aan de voorkant - of is het de achterkant - van het station op de trein moet wachten? Was één standbeeld van Egmont niet voldoende in Zottegem? En waarom willen ze in Geraardsbergen per se boven op een Muur gaan staan?

Links naar interessante websites