Uitzicht van de Vlaamse Ardennen


Ook voor de wandelaar heeft Kwaremont heel wat te bieden, waaronder de 16 km lange Panoramaroute die u langs de pittoreske dorpjes Kwaremont en Zulzeke voert. Deze wandeling is een aanrader voor zij die van weidse zichten houden. Ze voert tevens langs de Hotond, die met 151 meter de hoogste heuveltop in Oost-Vlaanderen is... Ook de liefhebber van bossen komt hier aan zijn trekken. Met de knooppuntenkaart kan u uw wandeling naar hartelust plannen.
Wandelkaarten zijn ter beschikking voor de huurders.


Als u houdt van geheimzinnige verhalen en legendes dan is de verhalenwandeling in het Muziekbos misschien iets voor u? Onder leiding van een gids maakt u kennis met de vele bizarre verhalen die het Muziekbos rijk is. Van een weerwolvenplaag, heksen, kabouters, dwaallichten en elfen tot de trots van het Muziekbos: de Mysterieuze Geuzentoren. Beklim deze toren en ontdek waar de naam "Vlaamse Ardennen" is ontstaan.
Meer informatie hierover en inspiratie voor andere gegidste wandelingen vindt u op de website ontdekronse.be.

Wandelroutes:

 • Wandelroutes Kluisbergen
  Keuze uit verschillende wandelingen met afstanden variƫrende van 6 tot 16 km.
 • Wandelen rond Kwaremont
  Beschrijving van een wandeling in de omgeving van Kwaremont langs aardewegen en rustige landelijke wegen.
 • Trage Wegen wandelingen in en rond Ronse
  Wens je een uitdagende wandeling te maken buiten het centrum van Ronse? Op de website van de toeristische dienst Ronse kan u een aantal niet-bewegwijzerde wandelingen vinden.
 • Wandelroutes Vlaamse Ardennen
  Deze website geeft een overzicht van een aantal bewegwijzerde wandelroutes in de Vlaamse Ardennen.
 • Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen
  Wie houdt van wandelen, kan gebruik maken van het wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen. Het is meteen het eerste volwaardige wandelnetwerk in Oost-Vlaanderen. Aan de hand van 152 knooppunten kunnen wandelaars voortaan hun eigen trajecten uitstippelen in Vlaanderens Mooiste Landschap. Kaart en boek beschikbaar in de vakantiewoning.
 • GR-wandelroutes in Ronse
  Een aantal GR paden lopen ook doorheen het grondgebied van Ronse. Op deze pagina vindt u een kort overzicht.
 • Taalgrens wandelroutes
  Zeven routes die met die taalgrens flirten, zijn verzameld in een handige brochure, verkrijgbaar bij de toeristische dienst Ronse.
 • www.wandelknooppunt.be
  Een overzicht van wandelnetwerken en hun routeplanner.